Een anti-rui behandeling

haarverlies bij labrador anti-rui behandeling trimsalon eindhovenextreem haarverlies labrador trimsalon eindhoven veldhovenlabrador verlies haren anti rui trimsalon eindhoven meerhoven honden

Gek van losse haren?
Een anti-rui behandeling helpt!

Wilt u snel en op een diervriendelijke wijze van het haarverlies van uw hond af? Overweeg dan een anti-rui behandeling! Door de hond in bad te doen met een op de vacht afgestemde shampoo en deze  langdurig te laten inweken, zuigen de oude, losse haren zich vol en zullen deze tijdens het blazen met een z.g. waterblazer er heel gemakkelijk uitgaan. Op deze dier- en vachtvriendelijke manier help je de hond snel van de losse haren in de vacht af. Een anti-rui behandeling bestaat standaard uit 2 behandelingen. Bij extreem veel haarverlies kunnen meer behandelingen nodig zijn. Wij adviseren u graag!

Lees onderstaand de uitleg over deze methode, geschreven door Jet Bijen-Veldhoen (Vacht en Vel Leshotel):
Tijdens de verhaarperiodes, doorgaans in het voor- en najaar onder invloed van licht en temperatuur, worden de baasjes gek van de loslatende haren in huis, op de bank en kleding. Massaal wordt er naar de borstel en allerlei andere materialen gegrepen om de hond fanatiek te ontdoen van het losse haar. Althans, dat is de bedoeling, want in de praktijk gebeurt er iets heel anders; door dit fanatieke borstelen wordt niet alleen de loszittende onderwol uit de vacht verwijderd, maar ook haren (zowel onderwol als dekharen) die nog niet hun uiteindelijke levensduur hebben bereikt. Deze haren zitten dus nog niet los. De traditionele ontwoltechnieken met fijne kam, hark, Furminator of Coat King sorteren de ruiende wolharen niet, maar trekken onrijp, rijp en rot zonder onderscheid in één haal uit. Omdat de haarzakjes onmiddellijk de schade willen herstellen, vormen de haarknopjes met spoed nieuwe, tijdelijke wolharen. Die zijn van matige kwaliteit, waardoor hun levensduur beperkt is. Door de beschadiging van de vacht wordt juist overmatig verharen en klitgevoeligheid in de hand gewerkt. Conclusie: Je helpt de vacht er niet mee maar maakt er een probleem bij; meer klitten, sneller verharen.

Hoe dan wel?
Met behulp van een anti-rui behandeling in de trimsalon.
Een professionele trimsalon heeft alle faciliteiten in huis om dit doeltreffend en duurzaam uit te voeren. Het helpt uw hond door zijn rui periode, voorkomt overmatig verharen, zorgt voor een schone, mooie en gezonde vacht en natuurlijk scheelt het u veel tijd en nog meer haar en rommel in huis!