De Chillcoat, een badjas voor iedere hond

badjas flatcoat trimsalon eindhoven

Een badjas voor de hond? Waarom….?
Uw hond is met een badjas snel weer droog na een wandeling in de regen of na een bad. Geen tot veel minder rondvliegende spetters als uw hond zich uitschudt als hij nat is.
Uw huis, muren en vloer worden minder snel smerig.
Tot slot, gewoon, omdat uw hond het heerlijk vind om een lekkere Chillcoat aan te hebben als hij nat en koud is.
Nu verkrijgbaar bij Pet Styling Cecile!

 

De Chillcoat hondenbadjassen zijn van hoge kwaliteit microvezel met een grote vochtabsorptie.
Zo is je hond na een wandeling in de regen, een wasbeurt of een duik in de vijver weer snel schoon en droog.
De comfortabele en warme badjas is voor iedere hond geschikt.
Voor langharige honden en kortharige honden van ieder formaat.
Tot 90 graden Celsius uitwasbaar (gebruik geen wasverzachter!!)

De Chillcoat (hondenbadjas) van SuperFurDogs is heel eenvoudig te gebruiken.
Je trekt de badjas aan over de kop en maakt de flap onder aan de buik vast met een klittenbandsluiting. Vervolgens met een clipsluiting op de rug vastmaken.
Erg belangrijk is dat de staart vrij kan bewegen waardoor je hond geen bewegingsbeperking voelt.

Belgische herder trimmer trimsalon eindhoven

 

Waarom de SuperFurDogs Microvezel badjas?
Op de markt vindt u badjassen van katoen en microvezel. Wat is het verschil tussen deze 2 stoffen? Bij natte werking met katoenen stof wordt de vloeistof alleen opgenomen in de vezels.
Het opnamevermogen is beperkt en wanneer de vezels verzadigd zijn, bestaat de kans dat het vuil niet meer wordt opgenomen maar wordt uitgesmeerd. De microvezelstof binden het opgenomen vuil met de zich in en tussen het vezelnet bevindende vloeistof, waardoor adsorptie ontstaat.
Katoen is krimp- en kreukgevoeliger—–Microvezel is licht van gewicht, sterk, soepel vallend, strijkvrij, rekbaar, vochtregulerend, krimpvrij, vormvast, goed te reinigen en sneldrogend.
Katoen kunnen ongeveer 20 % van hun droge gewicht opnemen—–Microvezel kan 4-maal zijn eigen gewicht aan vocht opnemen.
trimster herder grote honden eindhoven
Katoenen stof is duurder, en zal alleen maar genoeg water opnemen als het heel dik is, onze Microvezel stof is dik (wel 5 vaatdoekjes op elkaar) en heeft een veel groter opnemend vermogen.
Nu wat technischer; Microvezeldraden bestaan uit een kern van lipofiel nylon, dat wil zeggen nylon dat graag vetten vasthoudt. Daaromheen zitten scherpe, raspende polyestervezels die juist eerder water vasthouden.
Microvezels zijn vezels met een dikte van minder dan 1 denier. Dit wil zeggen dat een vezel van 1 Denier (Td) 1 gram weegt per 9000 meter vezel. Microvezels zijn in veel gevallen gemaakt van polyester, polyamide (nylon) of een combinatie van deze twee.  De meeste microvezels die worden gebruikt bij de productie van reinigingsproducten zijn zogenaamde “bi-component microvezels”, oftewel samengestelde microvezels van polyester en polyamide polymeren.

De CHILLCOAT ook; 80 % polyester 20 % polyamide.
Deze samengestelde microvezels worden door middel van een chemisch proces deels opgelost.
Dit chemisch proces wordt ook wel “splitting” in het Engels genoemd. Bij dit zogenoemde “splitting” proces, lost een deel van de polyester polymeer in de vezel op waardoor er ruimtes worden gecreëerd tussen het polyamide en polyester gedeelte van de microvezel. Deze ruimtes die ontstaan zorgen voor een capilaire werking op water en andere vloeistoffen. Dit maakt dat de microvezel uitermate geschikt is voor het gebruik in reinigingsproducten.

In de gecreëerde lege ruimtes in de microvezel kan water en vuil zich verzamelen wat maakt dat microvezel een zeer groot vocht en vuil absorberend vermogen heeft ten opzichte van andere synthetische vezels. Daarnaast heeft het polyester gedeelte van de microvezel een aantrekkende kracht op vetten en oliën. Veel van de vlekken en met het oog waarneembaar vuil bestaan uit vet- olie-achtige substanties (a-polaire stoffen).
De pasvorm is ook erg belangrijk!
Een te grote jas zal zijn doel voorbij schieten en daarom heeft SuperFurDogs niet 4…niet 5…niet 6….maar….9 maten (van 4XS tot 2XL)!!!

Redenen genoeg om voor een SuperFurDogs CHILLCOAT badjas te gaan!badjas kleine hond trimster eindhoven