De trimsalon Pet Styling Cecile

 

trimsalon in meerhoven eindhoven nabij veldhovenIn de trimsalon worden de honden, of ze nu groot of klein, ras of rasloos zijn, met alle zorg behandeld.Daarom werken wij alleen op afspraak! Alleen dan kunnen wij voldoende tijd nemen om uw hond alle aandacht te geven. Bij een trimbeurt hoort ook het wassen, föhnen, schoonmaken van de oren en nagels vijlen en/of knippen. Als er teken worden gevonden, zullen deze uiteraard worden verwijderd. Het zal duidelijk zijn dat een hondentrimster meer dan alleen een kapster is. Uw hond is dus in onze trimsalon in goede handen.

Vrijwel elke hond kan een bezoek brengen aan de trimsalon. Veel hondenrassen zijn zelf niet (meer) in staat hun vacht te verzorgen. Als dit niet zorgvuldig wordt bijgehouden door een vakkundige hondentrimster en natuurlijk de eigenaar zelf, kunnen er grote problemen ontstaan. De vacht kan vervilten waardoor de hond last kan krijgen van lelijke en pijnlijke huidaandoeningen. Ook raken honden vervuild als ze niet goed behandeld worden. Een trimbeurt is dus geen overbodige luxe!

duitse herder ontwolt in trimsalon eindhovenTrimmen is niet onnatuurlijk. De hond stamt namelijk af van de wolf. Alle rassen hebben zich ontwikkeld vanuit de wolf maar er zijn in de loop der tijd allerlei verschillende vachtsoorten ontstaan. De wolf heeft een stokharige vacht net als de herdershond, dit is een dubbele vacht met dekharen en onderwol. Deze gaat 2x per jaar in de rui. Dit houdt in dat dan de ondervacht in 1x los komt en zich gaat vernieuwen.

Voor elke vachtsoort geldt een andere trimtechniek. Trimmen houdt in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

Ruwharige honden hebben een dubbele vacht: zachte onderwol met daarboven ruwharige dekharen. Deze ruwe haren gaan ook 2x per jaar in de rui. De dekharen moeten er dan met de hand worden uitgeplukt. Als we dit niet doen gaan de dode haren jeuken, de hond gaat zich kapot krabben en bijten en krijgt huidproblemen.

Spaniëls, Setters en Retrievers hebben zachte glanzende dekharen met onderwol en lange zachte bevedering aan poten, oren, buik en staart. De onderwol wordt eruit gehaald en de rest van de vacht gemodelleerd (d.m.v. plukken en/of knippen).

krulvacht knippen door trimster in eindhoven bij veldhovenPoedelachtige honden, Maltezers, Yorkshire Terriërs en Shih Tzu’s hebben lange zachte doorgroeiende haren. Als we dit niet zouden knippen dan groeit het door net als ons eigen haar. Vaak wordt dit uit praktische overwegingen korter geknipt en in model gebracht al naar gelang de wensen van de eigenaar.