Puppy’s in de trimsalon

Het is erg belangrijk dat puppy’s goed gesocialiseerd worden. Daar hoort een kennismaking met de trimsalon ook bij! Het laten wassen, drogen, borstelen en trimmen moet ook geleerd worden. Het zou toch zonde zijn als uw pup of jonge hond meteen kort geschoren moet worden, omdat de vacht volledig geklit of zelfs vervilt is. De vachtverzorging van uw pup is geen luxe, maar een noodzaak! Vervilte vachten geven gezondheidsproblemen zoals huidonstekingen, overmatige jeuk, etc. Daarom is het nodig om zodra uw pup bij u komt wonen, te beginnen met het aanleren van de vachtverzorging.

Leeftijd 8 tot 12 weken
Wij kunnen u helpen in het socialiseren van de hond voor wat betreft de vachtverzorging. U komt gewoon even gezellig langs met uw pup en laat hem of haar even rondsnuffelen. Wij vinden dat natuurlijk ook heel erg leuk. Wij kunnen dan even lekker puppy-knuffelen en uw pup leert zo al dat de trimsalon geen “enge” plek is. Na een lekkere beloning gaat u dan weer met een blije pup naar huis. Wij verzoeken u hiervoor wel even een afspraak te maken, zodat uw pup in alle rust kan snuffelen en kennismaken.

Leeftijd 12 tot 16 weken
Uw pup mag komen voor zijn/haar eerste puppytrim. Hierbij nemen we rustig de tijd om uw pup te wassen en te kammen en even de nageltjes te knippen en de haren bij de oogjes te knippen. Omdat alles nog nieuw is, nemen we rustig de tijd en geven we uw pup lekker wat pauzes en beloningen tussendoor. U als eigenaar krijgt ook voldoende tijd bij het brengen en/of ophalen van uw pup, om vragen te stellen. Ook krijgt u advies om thuis nog beter te borstelen.

Leeftijd vanaf 16 weken
Vanaf een leeftijd van 16 weken krijgt uw pup de eerste volledige trimbeurt. Hij weet inmiddels al waar hij naar toe gaat. Wanneer u thuis al flink heeft geoefend met kammen/borstelen en alle tips die we gegeven hebben ter harte heeft genomen, wordt de eerste echte trimbeurt ook echt een succes! Zodra u de pup komt brengen, nemen wij de vachtconditie nog even met u door. We overleggen in welk model u de hond wil en wat mogelijk is. Hierna mag uw pup gezellig bij ons blijven en bellen wij u zodra de trimbeurt erop zit.

hond pup socialiseren bij trimsalon pet styling cecile eindhoven meerhovenmalteserleeuwtje-trimsalon-eindhoven-puppybeurt-knippensocialiseren en oefenen pup heidewachtel kruising duitse staande trimsalon eindhoven