Teken

* De Week van de Teek *

Van 11 tot en met 17 april is het de Week van de Teek. Maar vergis u niet, teken kunnen het hele jaar voorkomen. Ze zijn het actiefst wanneer de temperatuur begint de stijgen, dus vooral in het voorjaar.
Ze kunnen ernstige ziektes overbrengen. Teken kunnen zich hechten aan uw hond tijdens elke willekeurige wandeling. Het risico is groter indien uw hond vaak in het bos wandelt, door het struikgewas kruipt of door het hoge gras gaat.

Daarom is het belangrijk uw hond iedere dag te controleren op eventuele teken en deze te verwijderen. Gebruik hierbij geen alcohol of andere middelen, de teek wordt dan verdoofd en loost zijn gif in uw hond. Verwijderd u de teek enkel met een tekentangetje. Door middel van druppels, pillen en banden kunt u uw hond preventief behandelen, maar let erop dat niet ieder middel geschikt hoeft te zijn voor úw hond. Het kan gebeuren dat een hond niet tegen het gekozen middel kan en erg ziek wordt. Met name Poedels, Labradoodles en Golden Doodles kunnen hier gevoelig voor zijn.